sâmbătă, 22 decembrie 2012

Lobbyul american al armelor cere prezenţa unui poliţist înarmat la fiecare şcoală


Washington, 22 dec /Agerpres/ - Puternicul lobby american al armelor NRA a considerat vineri că singurul răspuns la atacurile armate de genul celui petrecut săptămâna trecută în oraşul Newtown este de a pune câte un poliţist înarmat în faţa fiecărei şcoli din ţară, notează AFP.

'Singura modalitate de a opri un ticălos înarmat este să îl pui în faţa unei persoane în regulă înarmate', a declarat în faţa reprezentanţilor presei vicepreşedintele executiv al National Rifle Association, Wayne Lapierre, care a denunţat de asemenea rolul filmelor şi jocurilor video violente.

'Cu tot ajutorul internaţional finanţat de Statele Unite, cu toţii banii de la bugetul federal, nu putem să punem câte un poliţist în faţa fiecărei şcoli?', s-a întrebat el.

'Cer astăzi Congresului să acţioneze imediat şi să întreprindă ce este necesar pentru a amplasa poliţişti înarmaţi în faţa fiecărei şcoli din această ţară', a adăugat el.

Conferinţa de presă a NRA, prima de la masacrul celor 26 de persoane, dintre care 20 de copii, într-o şcoală din Newtown (Connecticut) la 14 decembrie, a fost întreruptă de două ori de manifestanţi care au acuzat organizaţia că 'omoară' copii.

Prima dată, un bărbat a fluturat un banner pe care era scris cu litere mari 'NRA ne omoară copiii', după care a părăsit sala. Apoi, o femeie a trecut prin faţa camerelor video purtând un banner cu mesajul 'NRA are mâinile pătate de sânge'.

Exact la o săptămână după masacru, vineri dimineaţă a fost păstrat un minut de tăcere în toată ţara în memoria victimelor.

Clopotele mai multor biserici au bătut de 26 de ori pentru cei 20 de copii şi şase adulţi ucişi cu arme de asalt de un tânăr în vârstă de 20 de ani, Adam Lanza, la şcoala Sandy Hook.

Anterior, criminalul îşi omorâse mama la domiciliu, încheie AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu