luni, 24 decembrie 2012

India/viol: Poliţia blochează căile de acces spre centrul capitalei pentru a pune capăt potestelor


New Delhi, 24 dec/Agerpres/ - Autorităţile au blocat căile de acces spre inima capitalei Indiei într-un efort de a pune capăt demonstraţiilor ce durează de o săptămână, în semn de protest faţă de violarea în grup a unei tinere studente într-un autobuz în mişcare, transmite AP.

Mii de poliţişti înarmaţi şi trupe paramilitare au blocat luni căile de acces spre centrul New Delhi pentru a preveni ca manifestanţii să se adune în faţa palatului prezidenţial.

Primul ministru Manmohan Singh a făcut apel la calm şi a promis că guvernul va lua măsuri pentru a preveni actele de violenţă împotriva femeilor. 'Indignarea în urma acestui act criminal este justificată, dar violenţa nu poate servi niciunui scop', a afirmat premierul indian.

Întreaga Indie a fost cuprinsă de un val de mânie, după ce la 16 decembrie o tânără studentă a fost spitalizată în stare critică, ca urmare a unui viol în grup.

Poliţia a recurs la gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe manifestanţi la sfârşitul săptămânii trecute.

După cum a relatat în ajun presa locală, preluată de BBC, autorităţile indiene intenţionează să supună dezbaterii un proiect de lege care prevede pedeapsa cu moartea în unele cazuri de violenţă împotriva femeilor. Această informaţie nu a fost confirmată însă pe cale oficială. Tocmai aceasta este pedeapsa cerută de protestatari pentru agresorii tinerei studente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu