miercuri, 19 decembrie 2012

Misiunea din Afganistan a consolidat reputaţia trupelor ungare, consideră preşedintele Janos Ader


Budapesta, 19 dec /Agerpres/ - Contingentul ungar detaşat în teatrul de operaţiuni din Afganistan a mărit semnificativ reputaţia trupelor ungare în lume, a apreciat miercuri preşedintele Janos Ader pe undele postului public de radio, preluat de agenţia MTI.

Ader a fost primul preşedinte ungar care a vizitat trupele trimise de ţara sa în republica islamică, între 16 şi 18 decembrie.

Şeful de stat a declarat pentru Radio Kossuth, într-un interviu realizat în drumul spre casă, că circa jumătate din cele 1.000 de trupe ungare detaşate în misiuni străine servesc în Afganistan. El a explicat că venise vremea ca preşedintele, comandantul-şef al armatei în conformitate cu constituţia, să meargă şi să le transmită direct, retroactiv, aprecierea trupelor pentru eforturile depuse în ultimii zece ani.

Janos Ader a precizat că în timpul discuţiilor cu omologul său afgan Hamid Karzai şi cu lideri militari, aceştia şi-au exprimat mulţumirea faţă de angajamentul general al militarilor ungari.

Preşedintele a mai spus că este important pentru Ungaria să facă parte din misiunea coaliţiei internaţionale din acea ţară şi că experienţele acumulate de soldaţi vor fi benefice pe termen lung. În prezent, peste 500 de trupe ungare se află pe teritoriul Afganistanului, dintre care 230 îndeplinesc sarcini de securitate la Aeroportul Internaţional din Kabul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu