miercuri, 19 decembrie 2012

Acord al naţionaliştilor catalani pentru convocarea în 2014 a referendumului pentru autodeterminare

Madrid, 18 dec /Agerpres/ - Partidul Convergencia i Unió (CiU) al şefului guvernului regional catalan, naţionalistul Artur Mas, şi separatiştii din opoziţie ERC au încheiat marţi un acord pentru convocarea în 2014 a referendumului pentru autodeterminarea Cataloniei, au anunţat cele două partide, potrivit EFE şi AFP.

'Am ajuns la un acord pentru convocarea referendumului în 2014', a declarat Sergi Sol, şeful serviciului de presă al radicalilor de stânga ERC. 'Există un acord' care prevede convocarea unui referendum 'în cursul anului 2014', a confirmat o purtătoare de cuvânt a CiU. 'Încă nu a fost stabilită o dată precisă', a adăugat ea.

Cele două formaţiuni politice au ţinut să sublinieze că referendumul poate fi amânat dacă există motive deosebite pentru aceasta.

'Au hotărât data, au căzut de acord cu privire la anul 2014 şi există o anexă /a acestui acord/ în care se afirmă că dacă intervine un caz de forţă majoră, este posibil, cu acordul celor două părţi, să se amâne' referendumul, a mai declarat Sol.

Cu toate acestea, în opinia sa, 'singurul motiv ce ar putea amâna convocarea referendumului este să cadă o bombă atomică'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu