luni, 14 ianuarie 2013

Un obuz sirian a căzut în Turcia, fără să provoace răniţi

ANKARA (MEDIAFAX) - Un obuz lansat de pe teritoriul Siriei a căzut, în noaptea de duminică spre luni, pe un câmp, în sud-estul Turciei, fără să provoace victime, au anunţat posturi turce de televiziune, relatează AFP.
Dispozitivul a căzut într-o plantaţie de măslini aparţinând cătunului Akçabaglar, în provincia Kilis, unde a provocat un crater important, distrugând măslini, potrivit NTV şi CNN-Türk.
Nu se ştia dacă acest dispozitiv a fost tras de către trupele armatei loiale preşedintelui Bashar al-Assad sau de către rebelii care luptă împotriva acestora.
După bombardarea, la începutul lui octombrie, a satului turc de frontieră Akçakale, unde au fost ucişi cinci civili turci, trupele Ankarei răspund fiecărei lovituri siriene care atinge teritoriul turc, de care este considerată vinovată, în general, armata siriană.
Pentru a proteja Turcia, membră NATO, de eventuale ameninţări siriene, Statele Unite, Olanda şi Germania urmează să instaleze în zilele următoare baterii de rachete sol-aer de tip Patriot şi câteva sute de militari în sudul Turciei, de-a lungul frontierei cu Siria, la solicitarea Ankarei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu