luni, 14 ianuarie 2013

Armata indiană vrea un răspuns "agresiv" în cazul unor tiruri pakistaneze în Kashmir

NEW DELHI (MEDIAFAX) - Comandantul armatei indiene a ordonat luni trupelor să reacţioneze în mod "agresiv" în cazul unor tiruri ale forţelor pakistaneze în zona frontierei de facto, în regiunea disputată Kashmir, în urma unor incidente armate între cele două forţe armate, relatează AFP.
"Aşteptăm de la comandanţii noştri să fie agresivi. Ordinele sunt foarte clare, în caz de provocare. Aştept de la unitatea mea de la comandament să replice", a declarat pentru jurnalişti generalul Bikram Singh.
Oficiali militari din cadrul celor două armate urmează să se întâlnească luni la frontieră, cunoscută sub numele de "linia de control" (LoC), în urma unor incidente armate recente în care au fost ucişi militari din ambele tabere.
Pakistanul afirmă că doi militari de-ai săi au fost ucişi în schimburi de focuri la frontieră, unul pe 6 ianuarie, iar celălalt joi.
La rândul său, India afirmă că doi militari de-ai săi au fost ucişi marţi de către militari pakistanezi, care au pătruns aproximativ 500 de metri în interiorul teritoriul său şi că unul dintre ei a fost decapitat.
Aceste incidente recente au antrenat noi tensiuni între cele două puteri nucleare rivale, angajate în negocieri fragile de pace.
În opinia generalului Singh, modul în care au fost trataţi militarii ucişi de către armata pakistaneză este un "act de neiertat".
"Vrem ca armata pakistaneză să predea capul militarilor imediat ce este posibil", a declarat el într-o conferinţă de presă la New Delhi.
"Vrem să menţinem dialogul pentru pace şi să explorăm cele mai bune modalităţi de comunicare cu Pakistanul, însă atacurile trebuie să înceteze", a insistat generalul.
Familia militarului decapitat, Lance Naik Hemraj, a intrat în greva foamei, cerând să îi fie predat capul acestuia.
"Vreau corpul întreg al soţului meu. El a servit ţara şi merită respect", a declarat soţia militarului, Dharmvati, pentru postul de ştiri în limba hindusă, Zee TV.
Statele Unite au îndemnat India şi Pakistanul să diminueze tensiunile în Kashmir, o regiune care a fost cauza a două dintre cele trei războaie pe care cele două ţări vecine, aflate în trecut sub dominaţie britanică, le-au purtat după ce obţnut independenţa simultan, în 1947.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu