luni, 14 ianuarie 2013

Noi structuri spaţiale misterioase, în deşertul chinez

Beijing, 14 ian /Agerpres/ - Noi structuri misterioase au fost detectate pe teritoriul Chinei, de un fost analist CIA, prin intermediul programului Google Earth. Oficiali americani şi-au exprimat deja temerea că noua descoperire ar putea constitui un obstacol în calea planurilor SUA de cercetare spaţială, potrivit Wired.

Descoperirea se datorează lui Allen Thomson , care cercetează de mai mult timp mapamondul prin Google Earth, fără a ieşi din casă. În anul 2011, el a descoperit un centru secret de rachete al Iranului şi câteva structuri ciudate în deşertul Gobi, a căror destinaţie nu a putut fi descifrată nici până în prezent.

De data aceasta, fostului agent CIA i-a atras atenţia regiunea deşertică din apropierea oraşului chinez Kashgar (sud-vestul Chinei). Structurile detectate reprezintă câteva construcţii mari. Lungimea celor mai multe dintre acestea depăşeşte o sută de metri, iar una din ele are formă de potcoavă.

Autorităţile americane au intrat în alertă după descoperirea făcută de ex-analistul CIA, mai ales că serviciile secrete americane susţin că deţin informaţii cu privire la unele 'experimente antisatelit' desfăşurate de China.

Despre faptul că Beijingul intenţionează să cucerească spaţiul se ştie din toamna anului trecut, scrie Wired, apreciind că temerile americanilor în acest context nu sunt lipsite de temei.

O altă versiune relevă că Thomson ar putea să fi descoperit o construcţie nu chiar atât de misterioasă, deoarece regiunea în care se află Kashgar este o zonă economică specială. În viitorul apropiat, aici se preconizează să fie puse în aplicare o serie de proiecte de anvergură, între care o cale ferată, dar numai după demolarea vechilor construcţii islamice, situate în centrul oraşului.

În acest moment, experţii consideră că este dificil de a privilegia o versiunea sau alta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu