luni, 14 ianuarie 2013

Iranul are în Siria două staţii de urmărire a Israelului (Ministerul american al Apărării)

Washington, 14 ian /Agerpres/ - Iranul dispune în Siria de două staţii de ascultare şi de colectare electronică a datelor: prima în partea de nord a ţării, cealaltă în zona siriană a Înălţimilor Golan, se menţionează într-un raport al Ministerului american al Apărării, citat de World Tribune.

Cele două staţii au fost create de corpul Gardienilor Revoluţiei, forţele de elită ale regimului iranian, încă în anul 2006, cu sprijinul regimului sirian. Aceste obiective, destinate strângerii de informaţii şi pentru mişcarea libaneză şiită Hezbollah, sunt deservite de experţi iranieni, potrivit raportului elaborat de Pentagon pentru Biblioteca Congresului american.

Iranul plănuieşte şi să construiască alte câteva staţii similare de colectare a informaţiilor în nordul Siriei, în special pe coasta mediteraneană.

În acest context, premierul israelian Benjamin Netanyahu a calificat programul nuclear al Teheranului drept o ameninţare majoră la adresa securităţii naţionale a statului evreu, subliniind că regimul iranian trebuie împiedicat să intre în posesia armelor de distrugere în masă, aminteşte World Tribune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu