luni, 14 ianuarie 2013

Focuri de armă trase în apropierea birourilor Partidului Noua Democraţie de la Atena

Atena, 14 ian /Agerpres/ - Focuri de armă au fost trase luni dimineaţa în apropierea birourilor principalului partid de guvernământ, Noua Democraţie (dreapta), la Atena, a informat poliţia elenă după un val recent de incendieri împotriva sediilor aparţinând partidelor politice, relatează AFP.

Doi bărbaţi pe o motocicletă au tras focuri în aer în jurul orei 02:30 (00:30 GMT), au declarat surse din poliţie. Nu au existat victime.

Poliţia a găsit la faţa locului nouă cartuşe provenind de la puşti de asalt Kalaşnikov, potrivit presei.

Sâmbătă dimineaţa, două birouri aparţinând Partidului Noua Democraţie au fost incendiate iar geamurile unui local al partidului socialist PASOK, partener la coaliţia de guvernare, au fost sparte.

Vineri dimineaţa, locuinţele a cinci jurnalişti greci au fost incendiate, însă atacuri care nu au făcut decât pagube materiale. Duminică, casa fratelui purtătorului de cuvânt al guvernului a fost, de asemenea, ţinta unui incendiu.

Acest focar de violenţe pare a fi legat de recentele operaţiuni ale poliţiei de a evacua persoane care ocupau în mod ilegal clădiri publice, provocând tensiuni cu principalul partid de stânga Syriza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu