vineri, 18 ianuarie 2013

Sute de contravenţii şi infracţiuni constatate de poliţişti

Cei aproximativ 270 de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin care au desfăşurat acţiuni pe raza întregului judeţ în cursul zilei de 17 ianuarie a.c., au constatat 13 infracţiuni şi 313 sancţiuni contravenţionale.

Principalul obiectiv al acestor acţiuni îl reprezintă prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a celor stradale, a furturilor din patrimoniul public şi privat, a accidentelor rutiere şi încălcărilor normelor de rutieră, precum şi a celorlalte componente ale fenomenului infracţional şi contravenţional.

În urma acestor activităţi au fost aplicate 313 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la suma de 62 200. Dintre aceste, 19 au fost la Legea nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 36 la Legea nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, două la Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 238 la OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Pe lângă amenzile aplicate, poliţiştii rutieri au reţinut două permise de circulaţie şi au retras patru certificate de înmatriculare.
Din totalul infracţiunilor, două au fost de natură judiciară, trei la regimul silvic şi şapte economico-financiare.

Purtător de cuvânt
Ag. pr. de poliție Ancuţa-Ramona Cărbunaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu