vineri, 18 ianuarie 2013

BULETIN DE PRESĂ

Tăiere ilegală de arbori


În după-amiaza zilei de ieri, 17 ianuarie a.c., lucrători din cadrul Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Reşiţa, au identificat trei bărbaţi din Reşiţa, suspectaţi de tăierea şi sustragerea unui arbor de esenţă carpen.
Cei trei au fost depistaţi pe marginea DJ 581, pe sectorul de drum între municipiul Reşiţa şi localitatea Lupac, în timp ce încărcau materialul lemnos într-un autoturism.
Tot în cursul aceleaşi zile, lucrătorii Postului de Poliţie Berzovia au identificat un bărbat suspectat de tăiere şi furt de arbori.
Poliţiştii i-au identificat pe M.MARIUS, de 31 ani şi T.ION, de 22 ani, care fasonau lemne în curtea unui imobil din localitatea Gherteniş.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că materialul lemnos, constând în şase arbori de esenţă salcâm, cer şi garniţă au fost tăiaţi ilegal din pădurea de pe raza localităţii Gherteniş.
Materialul lemnos a fost confiscat, în ambele cazuri fiind continuate cercetările pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.


Suspecţi identificaţi


În cadrul unei acţiuni organizate şi desfăşurate de lucrătorii Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Reşiţa în dimineaţa zilei de 17 ianuarie a.c., au fost identificaţi trei bărbaţi suspectaţi de comiterea infracţiunii de furt calificat.
V.VIOREL, de 43 ani, V.VIOREL, de 23 ani şi M.NICOLAE, de 45 ani, au fost surprinşi de oamenii legii în timp ce încărcau într-un autoturism unelte pentru săpat şi bucăţi de cablu.
În urma investigaţiilor efectuate s-a constatat că în perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, s-a sustras cablu telefonic pe o distanţă de 250 m, cei trei fiind principalii suspecţi.
Prejudiciul urmează si fie stabilit de societatea comercială păgubită, în cauză fiind continuate cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.


Patru şi o căruţă


În după-amiaza zilei de ieri, 17 ianuarie a.c., lucrătorii Postului de Poliţie Ramna au depistat trei bărbaţi care transportau cu o căruţă o bucată de tablă.
Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că tablă, cu dimensiunile de doi metri lungime şi doi metri lăţime, a fost sustrasă de la un pod şi era transportată cu o căruţă de G.ION, de 39 ani, C.DAN, de 18 ani, P.DANIEL, de 28 ani şi M.GABRIEL, de 40 ani, pentru a o valorifica la un centru de colectare a fierului vechi.
Bunul a fost recuperat şi în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru infracţiunea de furt calificat.


Nu a adaptat viteza de deplasare în curbă


Fiind sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112, poliţiştii rutieri au intervenit la un accident rutier produs pe DN 68, în afara localităţii Păltiniş, în urma căruia o persoană a fost rănită grav.
Cercetările efectuate de echipa deplasată la faţa locului au indicat faptul că în timp ce V.CERASELA, de 20 ani, conducea un autoturism, din direcţia Reşiţa spre Caransebeş, nu a redus viteza de deplasare într-o curbă şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătoarei auto care a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Caransebeş pentru îngrijiri medicale.
Tânăra a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.


Purtător de cuvânt
Ag. pr. de poliție Ancuţa-Ramona Cărbunaru

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu