sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Somalia: Raid efectuat de comandouri franceze, afirmă surse islamiste


Mogadiscio, 12 ian /Agerpres/ - O operaţiune militară aeriană a fost efectuată în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în Somalia de comandouri franceze cu scopul eliberării unui compatriot luat ostatic, au declarat combatanţi islamişti /shebab/ şi martori oculari, citaţi de AFP şi AP.

Raidul asupra unei baze islamiste s-a soldat cu mai mulţi morţi, potrivit aceloraşi surse.

'Combatanţi mujahedini au neutralizat presupuse comandouri ale guvernului francez, care au încercat să salveze un ostatic. La locul atacului au fost găsite mai multe cadavre', a declarat şeicul Mohamed Abdallah, comandant al localităţii Bulomarer.

Atacul, produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în Somalia, a avut loc în contextul anunţului privind lansarea unei intervenţii militare franceze în Mali.

Trei civili şi-au pierdut viaţa în schimbul de focuri generat de acţiunea comandourilor, a declarat la rândul său un martor ocular.

Autorităţile franceze nu au comentat respectiva informaţie.

Un agent al serviciilor secrete franceze este deţinut în Somalia de la 14 iulie 2009 de către insurgenţi islamişti. Bărbatul, prezentat sub numele Denis Allex, a fost capturat la Mogadiscio împreună cu un alt agent, care a fost eliberat în august 2009.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu