sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Progresele realizate în Afganistan vor fi apărate, afirmă preşedintele Karzai


Washington, 12 ian /Agerpres/ - Preşedintele afgan, Hamid Karzai, s-a angajat vineri să apere progresele înregistrate în Afganistan graţie ajutorului acordat de Statele Unite ale Americii, odată cu încheierea misiunii de luptă a NATO în ţara asiatică, la sfârşitul lui 2014.

Într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele Barack Obama, care l-a primit pe Hamid Karzai vineri, la Casa Albă, ultimul a anunţat că a prezentat 'mulţumiri' şefului statului american pentru 'ajutorul acordat de SUA afganilor, pentru tot ce s-a înfăptuit în ţară în ultimii zece ani'. 'Ceea ce s-a realizat va fi apărat conform tuturor criteriilor', a insistat liderul de la Kabul, citat de AFP.

Preşedintele american şi omologul său afgan au convenit vineri intensificarea transferării prerogativelor securităţii Afganistanului forţelor locale şi accelerarea retragerii trupelor SUA din ţara asiatică, în scopul încheierii unui conflict devenit extrem de nepopular, notează Reuters.

Vizita preşedintelui afgan la Washington vizează în principal stabilitatea Afganistanului după încheierea misiunii de luptă a NATO în această ţară, la sfârşitul lui 2014, a anunţat recent preşedinţia de la Kabul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu