marți, 8 ianuarie 2013

SITUAŢII DE URGENŢĂ

Aproape 300 de persoane au fost salvate până astăzi, 8 ianuarie, ora 12.00, ca urmare a intervenției personalului Ministerului Afacerilor Interne și a angajaților altor instituții ale statului în zonele afectate de fenomene meteorologice periculoase.

Pentru salvarea persoanelor și remedierea situației create ca urmare a manifestării fenomenelor meteo extreme au intervenit 325 de lucrători ai Misterului Afacerilor Interne, cu 138 de mijloace.

Până la ora 12.00, în 13 localități era întreruptă alimentarea cu energie electrică, 7 drumuri naționale și 58 de drumuri județene erau blocate sau închise.

În cazul persoanei dispărute în județul Iași (un bărbat de 25 de ani) sunt desfășurate operațiuni de căutare de 16 echipe formate din cadre ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență și de Jandarmi ale județului Iași.

Menționăm că angajați ai Ministerului Afacerilor Interne intervin în continuare în zonele afectate de fenomenele meteorologice periculoase prioritară fiind salvarea vieților omenești.

Pentru evitarea situațiilor extreme, care pot periclita viața celor implicați - victime sau salvatori deopotrivă - facem apel la persoanele care circulă în zonele afectate să respecte indicațiile personalului implicat în  intervenția pentru combaterea efectelor fenomenelor meteo extreme.     



      

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu