miercuri, 9 ianuarie 2013

Siria: Rebelii au eliberat 48 ostatici iranieni (Iran)

Teheran/Damasc, 9 ian /Agerpres/ - Rebelii sirieni au eliberat 48 de ostatici iranieni, care fuseseră capturaţi în august anul trecut în apropiere de Damasc, au anunţat miercuri posturi de televiziune iraniene, preluate de AFP.

Cei 48 de pelerini iranieni au fost puşi în libertate, a anunţat postul public de televiziune, fără a preciza momentul şi condiţiile acestei eliberări.

În schimb, autorităţile siriene au dat drumul la 2.130 deţinuţi civili aflaţi în diferite închisori din Siria, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al organizaţiei neguvernamentale din Turcia, care şi-a asumat rolul de mediator.

Eliberarea civililor din penitenciare a început miercuri dimineaţa la Damasc, Homs /centru/, Idleb /nord/, Lattaqia şi Tartous /vest/. Printre civilii eliberaţi figurează cinci cetăţeni turci, potrivit aceleiaşi surse.

Acest schimb reprezintă rezultatul unor negocieri iniţiate în urmă cu câteva luni de o organizaţie umanitară islamistă, IHH, în cadrul diplomaţiei civile, a precizat sursa citată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu