miercuri, 9 ianuarie 2013

MAI: Aproximativ 500 de poliţişti, jandarmi şi pompieri au acţionat în judeţele afectate de viscol

Bucureşti, 9 ian /Agerpres/ - Aproape 500 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au acţionat în ultimele 24 de ore pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate şi deblocarea drumurilor în cinci judeţe din nordul ţării.
Potrivit unui comunicat al MAI remis miercuri AGERPRES, 402 poliţişti, 42 pompieri, 25 jandarmi au intervenit în judeţele Vaslui, Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Vrancea.
Conform unei centralizări a MAI, nu sunt înregistrate localităţi în care să fie întreruptă alimentarea cu energie electrică sau drumuri naţionale blocate/ închise, iar lucrătorii MAI, împreună cu reprezentanţi ai altor instituţii ale statului, intervin pentru deblocarea circulaţiei rutiere pe cele 38 de drumuri judeţene blocate din judeţele amintite.
Miercuri dimineaţă şase drumuri judeţene au fost deblocate, traficul fiind reluat în continuare, acţionându-se şi pe porţiunile rămase încă blocate, se menţionează în comunicatul citat.
În cursul zilei de marţi, în zonele de incidenţă, poliţiştii rutieri au aplicat 436 de sancţiuni contravenţionale, din care 13 pentru neechiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă şi 423 pentru alte abateri. Tot marţi, 143 de cetăţeni moldoveni, care au fost blocaţi pe DN 24B, între localitatea Huşi - Valea Grecului (Vaslui), au părăsit teritoriul României prin PTF Albiţa, fără incidente.
MAI precizează că au fost sancţionaţi patru cetăţeni moldoveni, din care unuia i s-a reţinut şi permisul de conducere pentru că a încălcat măsurile impuse pe DN 24 B, pe tronsonul Huşi - Vama Albiţa.
În comunicatul citat se mai arată că 17 echipe formate din cadre ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi de Jandarmi, Poliţie şi Poliţie de Frontieră ale judeţului Iaşi desfăşoară operaţiuni de căutare a unui bărbat în vârstă de 25 de ani, dispărut în judeţul Iaşi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu