joi, 17 ianuarie 2013

Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene au redus răscumpărarea la 300.000 de dolari

KIEV (MEDIAFAX) - Răpitorii sirieni ai jurnalistei ucrainene Anhar Kocineva, au redus suma răscumpărării cerute de la 50 de milioane la 300.000 de dolari însă cer ca aceasta să fie plătită într-o săptămână, a transmis miercuri agenţia oficială ucraineană, citând familia acesteia, relatează AFP.
În cadrul unui întâlniri luni pe Internet cu un apropiat al lui Kocineva, răpitorii "au solicitat suma de 300.000 de dolari", a declarat pentru agenţia Ukrinform un nepot al jurnalistei, Dmitro Astafurov.
"La început, au cerut 50 de milioane de dolari, apoi au spus ?daţi cât puteţi?. Acum au menţionat o sumă concretă", a adăugat Astafurov. Răpitorii solicită ca aceşti bani să le fie trimişi în termen de o săptămână.
Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă contactat de AFP nu a fost în măsură să confirme aceste informaţii.
Anhar Kocineva, răpită în octombrie de către rebeli ce susţin că fac parte din Armata siriană liberă (ASL), lucra în Siria ca asistentă şi interpretă mai ales pentru presa rusă.
De la sosirea sa în această ţară în septembrie, Kocineva, care vorbeşte fluent limba arabă, a avut mai multe intervenţii la televiziunea siriană pentru a apăra regimul lui Bashar al-Assad şi astfel a primit ameninţări din partea rebelilor, a afirmat o prietenă a acesteia, citată de presa rusă.
Într-o înregistrare video filmată în captivitate şi postată pe Internet la sfârşitul lui noiembrie, aceasta afirma că a lucrat cu serviciile de informaţii ruse şi siriene, cuvinte ce au fost probabil spuse sub ameninţare.
Răpitorii, care au amânat de mai multe ori ameninţarea cu execuţia, au acuzat în decembrie Ucraina că nu face nimic pentru eliberarea acesteia, într-un interviu pentru o televiziune ucraineană. Guvernul a negat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu