joi, 17 ianuarie 2013

Algeria: Răpitorii solicită 'oprirea agresiunii' din Mali (comunicat)

Alger, 16 ian /Agerpres/ - Un grup militant islamist a revendicat miercuri luarea de ostatici de la un o staţie petrolieră din Algeria, revendicând în primul rând 'oprirea agresiunii' din Mali, printr-un comunicat publicat de site-ul Alakhbar din Mauritania, site care publică frecvent astfel de comunicate din partea extremiştilor islamici, conform AFP.

'Anunţăm reuşita unui atac de anvergură în reacţie la cruciada declanşată de forţele franceze în Mali', conform acestui comunicat.

Patruzeci şi unu de cetăţeni occidentali şi japonezi au fost luaţi ostatici şi doi britanici au fost ucişi, miercuri, în Algeria, conform unor surse concordante implicate, citate de două site-uri de informaţii din Mauritania.

Conform unui purtător de cuvânt islamist, 41 de cetăţeni străini, între care americani, francezi, britanici şi japonezi, au fost capturaţi. Cinci din aceştia au fost luaţi ostatici cu ocazia atacului care a vizat în zorii zilei de miercuri o companie petrolieră mixtă algeriano-britanică. Treizeci şi şase de ostatici se află într-un loc secret, a explicat o sursa islamistă, contactată telefonic de AFP.

Pe de altă parte, doi cetăţeni străini au fost ucişi în atacul lansat de islamişti în apropiere de localitatea In Aménas, la frontiera cu Libia în estul Algeriei, a anunţat o sursă oficială locală.

Un grup reprezentând Al-Qaida în Magrebul islamic /AQMI/ provenit din Mali a revendicat atacul lansat miercuri asupra unui obiectiv petrolier administrat de compania locală Sonatrach în cooperare cu British Petroleum. Un bilanţ anterior indica un mort şi şapte răniţi.

Surse ale BP au indicat pentru Reuters că instalaţia continuă să fie ocupată de islamişti înarmaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu