sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Ponta: Vom asigura toate condiţiile necesare pentru ca structurile angajate în combaterea terorismului să fie eficiente


Bucureşti, 19 ian /Agerpres/ - Premierul Victor Ponta a afirmat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că Executivul va asigura structurilor responsabile de combaterea terorismului toate condiţiile necesare pentru a fi cât mai eficiente, precizând, totodată, că, la ora actuală, nu există informaţii concrete cu privire la vreun pericol pentru teritoriul României.
'Imediat după atentatul din ţara vecină, din Bulgaria, în cadrul CSAT am luat măsuri pentru a finanţa, pentru a sprijini serviciile de informaţii, structurile de luptă antiteroristă. La fel vom face şi în 2013 şi în anii care urmează. Nu există în acest moment nicio informaţie concretă care să arate că există un pericol pentru teritoriul României, dar trăim într-o lume cu multă violenţă şi pericole, o lume care cel puţin în anii care urmează nu pare să se schimbe în bine şi atunci autorităţile române trebuie să ia toate măsurile, să aibă tot sprijinul logistic, de coordonare, de informaţii, pentru a asigura în primul rând prevenirea şi combaterea oricărui act de acest tip pe teritoriul României şi de a sprijini atunci când sunt situaţii, cum a fost aceasta din Algeria, pentru salvarea vieţii cetăţenilor români aflaţi în străinătate', a spus Victor Ponta, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.
El a transmis un mesaj de responsabilitate, afirmând că trebuie luate în serios aceste ameninţări care există în diverse zone de conflict şi tratate cu toată seriozitatea eforturile pe care un stat european şi modern trebuie să le facă pentru a preveni apariţia pe teritoriul său a unei asemenea situaţii tragice.
'Vom asigura toate condiţiile necesare pentru ca toate structurile statului român angajate în combaterea unui astfel de fenomen să aibă la dispoziţie logistica, resursele financiare şi umane necesare pentru a fi cât mai eficiente', a adăugat Victor Ponta.
Patru cetăţeni români au fost salvaţi, în timp ce unul şi-a pierdut viaţa în cadrul unui atac al unei grupări islamiste în Algeria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu