sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Sava (SRI): Am gestionat situaţia din Algeria contribuind cu expertiză pentru a acţiona coerent în astfel de cazuri


Bucureşti, 19 ian /Agerpres/ - Serviciul Român de Informaţii, alături de ceilalţi parteneri din celula de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, a gestionat cazul din Algeria acţionând coerent în cadrul unui mecanism stabilit pentru astfel de situaţii cu scopul de a salva vieţile cetăţenilor români, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, Sorin Sava, purtător de cuvânt al SRI.
Totodată, Sava a subliniat că s-a acţionat potrivit unor proceduri standard care se aplică în astfel de situaţii, cooperându-se atât cu partenerii interni, cât şi cu cei externi.
'Serviciul Român de Informaţii face parte din această celulă de criză care a gestionat situaţia excepţională din Algeria. Alături de ceilalţi parteneri din cadrul aceleiaşi celule, SRI contribuie cu expertiză pentru a acţiona coerent în cadrul unui mecanism stabilit pentru astfel de situaţii cu scopul, evident, de a salva vieţile cetăţenilor români şi a prezerva interesele statului român şi nu numai ale statului român, cât şi ale Aliaţilor săi în faţa acestui flagel global care este terorismul, care, iată, ne atinge şi pe noi chiar din exteriorul ţării. În acest caz, s-a acţionat potrivit procedurilor care se aplică standard în astfel de situaţii. S-a cooperat atât cu partenerii interni, cât şi cu cei externi pentru soluţionarea acestui caz', a spus Sava.
Patru cetăţeni români au fost salvaţi, în timp ce unul şi-a pierdut viaţa în timpul unui atac al unei grupări islamiste în Algeria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu