miercuri, 16 ianuarie 2013

Kashmir: Un soldat pakistanez ucis de tiruri ale armatei indiene

Islamabad, 15 ian /Agerpres/ - Armata pakistaneză a anunţat că unul dintre soldaţii săi a fost ucis marţi de focuri de armă 'neprovocate' ale armatei indiene pe linia de demarcaţie ce separă India şi Pakistan în Kashmir, relatează AFP.

Este vorba despre cel de-al patrulea incident sângeros de acest fel semnalat de la începutul anului în această zonă disputată de cele două ţări.

Un militar pakistanez 'a murit din cauza focurilor de armă, neprovocate, dinspre partea indiană', în apropierea Liniei de control, a afirmat armata pakistaneză într-un comunicat.

'Soldaţi indieni au încălcat încă o dată acordul de încetare a focului şi au tras marţi seară focuri de armă neprovocate pe Linia de control, în sectoarele Hot Spring şi Jandrot, între orele 22.00 (17.00 GMT) şi 23.00 (18.00 GMT)', se menţionează în comunicat.

Un responsabil din cadrul administraţiei locale a districtului Hajira, în partea pakistaneză a Kashmirului, în vecinătatea zonei de frontieră unde a fost ucis soldatul, a afirmat că militarii indieni efectuau tiruri asupra satelor de munte.

'Soldaţi indieni trag fără încetare asupra satelor pakistaneze', a declarat acest responsabil local, Sardar Mushtaq, citat de AFP.

Armistiţiul convenit în 2003 de-a lungul liniei de control din Kashmir este încălcat în mod periodic de ambele tabere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu