sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Grecia: Mii de manifestanţi contra rasismului după asasinarea unui pakistanez


Atena, 19 ian /Agerpres/ - Mii de greci şi de imigranţi au participat sâmbătă, la Atena, la un marş contra rasismului şi extreme drepte, pentru a protesta împotriva agresiunilor xenofobe care au luat amploare în ultimul timp în Grecia, informează AFP.

Peste 3.000 de persoane au participat, potrivit postului public de televiziune NET, la manifestaţia organizată de municipalităţi, asociaţii şi comunităţi ale imigranţilor, dar şi de partidul radical de stânga Syriza /opoziţie/.

Manifestanţii au agitat pancarde cu texte precum 'Nu fascismului', 'Puneţi capăt atacurilor rasiste', 'Afară cu neonaziştii', dar şi un drapel în culorile curcubeului, simbol al comunităţii gay.

Săptămâna aceasta, un pompier grec în vârstă de 29 de ani şi un alt tânăr grec de 25 de ani au fost arestaţi, fiind suspectaţi de uciderea unui imigrant pakistanez, înjunghiat mortal în noaptea de miercuri spre joi, la Atena. Cei doi suspecţi ar fi avut motivaţii rasiste. Însemne ale partidului neonazist Zorii Aurii au fost descoperite la domiciliul tânărului de 25 de ani.

Înainte de marşul de protest de sâmbătă, comunitatea pakistaneză din Grecia a organizat o rugăciune colectivă în memoria victimei, într-un scuar din centrul Atenei. Circa 150 de persoane au asistat la această rugăciune, oficiată lângă sicriul cu corpul neînsufleţit al pakistanezului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu