sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Situaţie operativă

Începând de vineri, 18 ianuarie a.c., ora 06.00, teritoriul judeţului Caraş-Severin se află sub incidenţa unor atenţionări meteorologice COD GALBEN de precipitaţii atât sub formă de ploaie, cât şi de ninsoare însoţite de intensificări ale vântului.
Având în vedere această situaţie, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a fost constituit, încă din cursul zilei de ieri, Comandamentul Operaţional Judeţean sub coordonarea domnului Prefect, Silviu Hurduzeu.
Până în acest moment, cantitatea de precipitaţii căzută de la emiterea atenţionării nu a creat probleme majore pe drumurile publice, iar numărul apelurile venite prin 112, prin care să fie semnalate probleme în trafic, ori de altă natură provocate din cauza vremii, a fost unul scăzut.


În mod preventiv, în intervalul 18.01.2013, ora 11.30 - 19.01.2013, ora 10.30, DJ 582E a fost închis circulaţiei, pe tronsonul cuprins între Pasul Prislop şi Staţiunea Semenic. În tot acest interval utilajele de deszăpezire au acţionat pentru menţinerea drumului într-o stare cât mai bună, iar echipaje de poliţie şi jandarmi au asigurat zona.

În această dimineaţă, la ora 05.30, a fost înregistrată o întrerupere a alimentării cu energie electrică, din cauza vântului, a comunei Berzasca şi satele aparţinătoare Drencova, Bigăr. La ora 06.45 s-a reluat alimentarea pentru localităţile Berzasca şi Drencova.

Tot în această dimineaţă, potrivit unei informării transmise la ora 10.30 de către Centrul Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii CF Timişoara – Divizia Trafic, în intervalul orar 07.00-09.45, traficul, pe linia ferată Reşiţa-Caransebeş, a fost întrerupt din cauza unui copac căzut între staţiile Brebu şi Cornuţel Banat. Astfel, trei trenuri de interes local au înregistrat întârzieri de zeci de minute, acestea fiind oprite în staţii.

La această oră, se depun eforturi pentru realimentarea cu energie electrică a localităţii Bigăr şi se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile din judeţ. Administratorii drumurilor naţionale acţionează cu 36 de utilaje, iar pentru drumurile judeţene sunt scoase pe traseu alte 46 de utilaje.

Dat fiind faptul că judeţul Caraş-Severin se află în continuare sub incidenţa atenţionării meteorologice, până la ora 15.00, toate situaţiile semnalate sunt monitorizate prin dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin.


PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt.maj. Anca Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu