miercuri, 9 ianuarie 2013

FELICITĂRI

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, i-a felicitat pe militarii care au executat misiuni în sprijinul populaţiei afectate de vremea nefavorabilă.
În cursul zilei de marţi, 8 ianuarie, până la acest moment, au fost solicitate şase intervenţii, toate în judeţul Vaslui, de către autorităţile publice judeţene.
Astfel, 80 de militari cu 13 autospeciale de transport au acţionat cu promptitudine pe raza localităţilor:
Vama Albiţa unde militarii de la Batalionul 202 Apărare CBRN din Huşi au evacuat 134 de persoane blocate în patru autocare, pe care le-au transportat în sediul primăriei din Huşi, iar ulterior, când drumul a fost deblocat, persoanele au fost readuse în Vama Albiţa pentru a-şi continua deplasarea cu autocarele;
Fundătura, Pogana, Armăşeni şi Ciocani, unde militari din Batalionul 202 Apărare CBRN din Huşi, Regimentul 52 Artilerie Mixtă şi Batalionul 83 LAROM din Bârlad au acţionat pentru deblocarea unor ambulanţe înzăpezite pe raza acestor localităţi şi transportul pacienţilor la unităţile spitaliceşti. Totodată, pe traseele de deplasare, militarii au deblocat şi alte autoturisme surprinse de căderile masive de zăpadă.
Aproximativ 4.000 de militari şi 800 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină de urgenţă în sprijinul populaţiei afectate de ninsori şi viscol.
Prin structura de specialitate a Statului Major General,  Ministerul Apărării Naţionale monitorizează permanent evoluţia din ţară, fiind în măsură să intervină rapid în sprijinul populaţiei afectate de condiţiile meteo.     


Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu