miercuri, 9 ianuarie 2013

Armata pakistaneză i-a tratat 'inuman' pe soldaţii ucişi în Kashmir, afirmă New Delhi

New Delhi, 9 ian /Agerpres/ - Armata pakistaneză a dat dovadă de un comportament 'inuman' faţă de cei doi soldaţi indieni, care au fost ucişi marţi la frontiera între cele două puteri militare rivale în regiunea Kashmir, a indicat miercuri ministrul apărării indian, A.K. Antony, citat de AFP.

'Acţiunea armatei pakistaneze este extrem de provocatoare. Modul în care aceasta a tratat cadavrele soldaţilor, a soldaţilor indieni, este inumană', a comentat ministrul indian drept urmare a unor informaţii de presă şi militare, conform cărora unul din cei doi soldaţi a fost decapitat.

Cotidianul Hindustan Times a indicat că un alt soldat a fost găsit cu beregata tăiată.

'Înaintăm protestele noastre guvernului pakistanez şi directorul general pentru operaţiuni militare se va adresa omologului său pakistanez. Situaţia va fi urmărită îndeaproape' la New Delhi, le-a spus ziariştilor A.K. Antony.

Ministrul de externe indian, Salman Khurshid, a dat asigurări că India va oferi 'o replică pe măsură' atacului din regiunea Kashmir, pe care l-a calificat drept 'o tentativă clară de subminare a dialogului' de pace indiano-pakistanez. Miercuri, guvernul şi armata urmează să decidă modul de operare, a conchis şeful diplomaţiei indiene.

Doi soldaţi indieni au fost ucişi marţi în schimburi de focuri cu trupe pakistaneze, în regiunea Kashmir /cu populaţie majoritar musulmană/, divizată dar revendicată în totalitate de cele două ţări.

Duminică, Pakistanul a afirmat că trupe indiene au traversat frontiera de facto, cunoscută sub numele de linia de control, şi au devastat un post militar, o ipoteză dezminţită de New Delhi. Armistiţiul convenit în 2003 de-a lungul liniei de control din Kashmir este încălcată în mod periodic de ambele tabere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu