marți, 8 ianuarie 2013

Dragnea a solicitat MapN să suplimenteze numărul utilajelor implicate în acţiunile de deszăpezire

Bucureşti, 8 ian /BMTF/ - Vicepremierul Liviu Dragnea a solicitat, marţi, Ministerului Apărării Naţionale (MApN) să suplimenteze numărul utilajelor implicate în acţiunile de deszăpezire.
'Doamna secretar de stat, am o rugăminte foarte mare: în condiţiile în care MApN este parte integrantă din acest Comandament Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi vi se solicită intervenţii şi sprijin poate identificaţi mijloace de de transport şi utilaje care să fie folosite în acest sens', a afirmat Dragnea, la Comandamentul de Iarnă reunit la Palatul Victoria.
Secretarul de stat în MApN, Floarea Şerban, a afirmat că instituţia pe care o reprezintă este pregătită să intervină cu 3.899 de militari şi cu 796 mijloace de transport, dintre care 540 de blindate, autovehicule şi tractoare.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, a declarat, marţi, la Timişoara, că îi felicită pe militarii care au "făcut un efort deosebit" pentru a salva oamenii blocaţi în zăpadă în zona Vămii Albiţa şi că unele structuri ale statului român "nu sunt apreciate la justa lor valoare". "Sunt unele structuri ale statului român care uneori nu sunt apreciate la justa lor valoare, structuri care în permanenţă îşi pun oamenii şi viaţa oamenilor care muncesc aici în pericol. Şi de această dată, pe lângă forţele angajate prin lege de a interveni în situaţiile de urgenţă, au intervenit şi reprezentanţi ai Armatei şi îi felicit pe acei militari care au făcut eforturi deosebite, în această dimineaţă, de a salva oameni care au fost blocaţi în zăpezi", a declarat Duşa.

Pompierii şi militarii au intervenit, marţi dimineaţă, pentru salvarea a peste 130 de persoane care călătoreau spre Republica Moldova cu patru autocare ce au rămas înzăpezite în apropierea municipiului Huşi, pe Drumul Naţional 24 B.
Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vaslui, cele patru autocare în care se aflau 134 de călători au rămas blocate din cauza viscolului în localitatea Valea Grecului, la nouă kilometri de municipiul Huşi, spre Vama Albiţa.
Pentru evacuarea pasagerilor au intervenit militari şi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.
Alte 80 de persoane, printre care şi 30 de adolescenţi cu vârste de până la 17 ani, au fost găsite înzăpezite în două autocare, în apropiere de localitatea vasluiană Valea Grecului, de pe DN 24B, din cauza viscolului puternic.
Potrivit Prefecturii Vaslui, cele două autocare din Republica Moldova au rămas blocate în trafic, marţi dimineaţă, în apropiere de zona în care alte patru mijloace de transport în comun, cu 134 de pasageri, nu şi-au mai putut continua deplasarea din cauza viscolului puternic ce a condus la formarea de suluri de zăpadă pe şosea. La fel ca şi în cazul călătorilor din cele patru mijloace de transport în comun, cei 80 de pasageri din cele două autocare identificate ulterior de autorităţi în zona Valea Grecului vor fi evacuaţi şi transportaţi la Primăria Huşi cu autocamioanele Armatei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.
"Starea de sănătate a tuturor călătorilor, inclusiv a celor 30 de adolescenţi din Republica Moldova care se întorceau dintr-o excursie în Ungaria, este una bună, urmând ca ei să fie transportaţi la sediul Primăriei Huşi, unde vor primi apă şi hrană. De asemenea, au mai existat în aceeaşi zonă a celui de-al doilea blocaj şi două microbuze, cu aproximativ 30 de persoane. Unul dintre ele a fost condus până în Vama Albiţa, iar cel de-al doilea a fost evacuat, călătorii fiind duşi la domiciliile lor din zona municipiului Huşi cu maşinile Poliţiei de Frontieră Vaslui", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vaslui, Maria Costea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu