marți, 8 ianuarie 2013

ONU nu poate ajuta un milion de sirieni care suferă de foame

Naţiunile Unite, 8 ian /Agerpres/ - Programul Alimentar Mondial al ONU (FAO) a anunţat marţi că nu poate trimite ajutoare pentru circa un milion de sirieni care suferă de foame, relatează Associated Press.

Luna aceasta, agenţia ONU îşi propune să ajute 1,5 milioane din cei 2,5 milioane de sirieni care au nevoie de ajutoare alimentare, conform Semilunii Roşii siriene, a declarat Elisabeth Byrs, purtătoare de cuvânt a FAO.

Lipsa de securitate şi incapacitatea agenţiei de a utiliza portul sirian Tartus pentru livrările de alimente înseamnă că un număr mare de persoane din unele din cele mai afectate regiuni ale ţării nu vor primi ajutoare, a continuat purtătoarea de cuvânt.

'Principalul nostru partener, Crucea Roşie, este suprasolicitat şi nu are capacitatea de a se extinde mai mult', a continuat Byrs, precizând că agenţia şi-a retras temporar angajaţii din oraşele siriene Homs, Alep, Tartus şi Qamishli din cauza pericolelor în creştere din aceste regiuni.

Byrs a adăugat că în luna decembrie, FAO a reuşit pentru prima oară în mai multe luni să ajungă la unele zone afectate de conflict din apropierea graniţei Siriei cu Turcia.

Cel puţin 60.000 de persoane au fost ucise în conflictul care se desfăşoară în această ţară din martie 2011, potrivit estimărilor ONU.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu