sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Casa Albă în dezacord cu Pentagonul privind Mali


Washington, 19 ian /Agerpres/ - Casa Albă şi Pentagonul sunt în dezacord cu linia de conduită ce trebuie adoptată în urma atacurilor grupărilor islamiste din Mali şi a incursiunile lor în Africa de Vest, nota vineri seară ziarul The Los Angeles Times, citat sâmbătă de AFP.

Actualele evenimente din Mali şi din Algeria vecină au dat prilej unei dezbateri aprinse în cadrul administraţiei preşedintelui Obama pentru a şti dacă aceste elemente radicale prezintă un risc suficient de mare pentru a determina o reacţie militară, precizează ziarul, care citează responsabili anonimi.

Unii oficiali ai Pentagonului şi ofiţeri superiori avertizează asupra faptului că, în lipsa unor acţiuni mai decise ale SUA, Mali ar putea deveni un refugiu pentru extremişti, comparabil cu ceea ce a devenit Afganistanul după atacurile teroriste de la 11 septembrie, este de părere ziarul.

Totuşi, potrivit cotidianului, numeroşi consilieri ai Casei Albe consideră că nu este clar dacă insurgenţii din Mali, care au în rândurile lor şi membri ai Al Qaida din Maghrebul Islamic (Aqmi), ar putea pune în pericol SUA. În acest context, consilierii americani sunt reticenţi faţă de implicarea SUA într-un conflict complicat împotriva unui duşman aproape invizibil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu