marți, 11 decembrie 2012

SMURD şi Incendiu, în Dealul Crucii

Luni seara, în jurul orei 20.20, pompierii militari din Reşiţa au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă situată pe strada Turturelelor din municipiu, în zona Dealul Crucii.
Datorită eforturilor cumulate, ale pompierilor şi ale vecinilor, incendiul nu s-a propagat la întreaga construcţie, reuşindu-se limitarea pagubelor doar la nivelul bucătăriei, locul de unde a şi izbucnit.focul. Potrivit observaţiilor făute în teren, cauza probabilă de prducere o constituie jarul căzut dintr-o sobă de teracotă.
Din cauza drumului în rampă şi alunecos, pentru a ajunge la locul intervenţiei, echipajele de pompieri au folosit o rută ocolitoare, însă mai sigură.

”R.I.S.C.”

Campania națională ”R.I.S.C.”, lansată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu E-ON România, îi informează pe consumatori în privința pericolelor reprezentate de improvizații sau neglijența în privința verificărilor periodice ale instalațiilor sau coșurilor de fum pentru familiile și locuințele lor.
La nivel naţional, două treimi din cauzele generatoare de incendii la locuințe sunt reprezentate de improvizații la instalații electrice, de gaze sau de încălzire și de lipsa verificărilor  la coșurile de fum.
Campania ”R.I.S.C.” urmărește reducerea numărului de incidente (incendii și explozii) la locuințe, prin informarea corectă a tinerilor, adulților și persoanelor în vârstă din mediul rural și urban, care locuiesc atât în locuințe multifamiliale cât și individuale.
Pentru a evita expunerea la astfel de riscuri sunt recomandate următoarele:
remedierea defecțiunilor la instalații electrice, de gaze și de încălzire doar de către personal autorizat; curățirea și verificarea coșurilor de fum cel puțin o dată pe an, de obicei înaintea începerii sezonului rece;
conștientizarea pericolelor de incendiu și cunoașterea măsurilor de prevenire a incendiilor la locuințele individuale și multifamiliale.


Acţiuni SMURD
Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” Caraş-Severin au fost solicitate şi au intervenit, în cursul zilei de ieri, 10.12.2012, în 6 cazuri de asistenţă medicală de urgenţă în localităţile Caransebeş (2), Oraviţa (2), Şumiţa şi Sacu.
Tot ieri, în urma unui apel venit prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenţă, „112”, ISU „SEMENIC” a intervenit, prin subunitatea de intervenţie din Oraviţa, la un accident rutier produs pe raza localităţii Goruia.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt. maj. Ancuţa Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu