marți, 4 decembrie 2012

Irakul interzice aterizarea avionului care îl transporta pe un ministru turc


Bagdad, 4 dec /Agerpres/ - Irakul a interzis aterizarea la Erbil, capitală a Kurdistanului irakian, a avionului la bordul căruia se afla ministrul turc al energiei Taner Yildiz, au anunţat surse oficiale irakiene şi kurde, citate de AFP.

'Zborul nu a obţinut aprobările legale necesare şi în consecinţă s-a decis interzicerea aterizării avionului pe aeroportul Erbil', a declarat pentru AFP şeful Autorităţii aeronautice civile irakiene. Informaţia a fost confirmată de un responsabil kurd, care a optat pentru anonimat.

O sursă turcă a indicat la Ankara că administraţia irakiană nu i-a permis avionului ministrului turc să aterizeze la Erbil, aparatul fiind reorientat către Kayseri /centrul Turciei/.

Taner Yildiz urma să se întâlnească cu oficialităţi locale şi să participe la o conferinţă internaţională privind petrolul şi gazele naturale, organizată la Erbil.

Părţile au evocat 'motive tehnice' pentru a justifica decizia guvernului irakian.

În prezent, relaţiile între Turcia şi Irak sunt deteriorate în special din cauza refuzului Ankarei de a-l extrăda pe vicepreşedintele irakian Tarik al-Hashemi /sunit/, condamnat la moarte în contumacie în ţara sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu