sâmbătă, 1 decembrie 2012

Egipt: ciocniri între pro şi anti-Morsi la Alexandria

Cairo, 1 dec /Agerpres/ - Ciocniri s-au produs vineri seară între susţinători şi adversari ai preşedintelui Mohamed Morsi la Alexandria, al doilea mare oraş din Egipt, a anunţat o sursă din securitate.

Pro şi anti-Morsi au aruncat cu pietre, în timp ce nicio forţă de securitate nu a fost desfăşurată. Nicio informaţie nu a fost disponibilă imediat asupra unor eventuale victime, notează AFP.

Manifestaţii au avut loc vineri în mai multe oraşe din Egipt, la câteva ore după adoptarea unui controversat proiect de Constituţie de către o comisie dominată de islamişti.

Zeci de mii de egipteni s-au adunat de asemenea vineri seară în Piaţa Tahrir din centrul capitalei Cairo pentru a protesta împotriva preşedintelui Morsi.

'Jos comisia constituţională', scanda mulţimea, în timp ce protestatari purtau banderole denunţând 'dictatura' şefului statului şi formaţiunea din care el provine, Frăţia Musulmană.

Adoptarea acestui proiect de Constituţie are loc în plină criză politică declanşată de un decret săptămâna trecută, prin care Morsi îşi acordă prerogative excepţionale, în special faţă de puterea judiciară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu