vineri, 18 ianuarie 2013

Un grup de terorişti s-a ascuns în complexul gazifer din Algeria - surse

ALGER (MEDIAFAX) - Un grup de atacatori islamişti s-a ascuns vineri în complexul de exploatare a gazelor naturale din Sahara algeriană, luat cu asalt de forţele speciale algeriene la o zi după o luare de ostatici masivă desfăşurată de acest grup, a anunţat o sursă din cadrul serviciilor de securitate, citată de AFP.
"Încă mai este un grup terorist ascuns" în complexul din In Amenas, situat la aproximativ 1.300 de kilometri sud-est de Alger, nu departe de frontiera libiană, a anunţat această sursă pentru AFP, explicând că este "dificil de vorbit despre o operaţiune în desfăşurare".
La Londra, Ministerul britanic de Externe a anunţat anterior într-un comunicat că "incidentul terorist este în desfăşurare".
Armata algeriană a lansat joi un asalt asupra comandoului islamist care deţinea numeroşi ostatici. Niciun bilanţ oficial precis al acestei operaţiuni militare nu a fost oferit. Dar un purtător de cuvânt al islamiştilor a declarat că aceasta s-a soldat cu aproximativ 50 de morţi, dintre care 34 de ostatici şi 15 răpitori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu