vineri, 4 ianuarie 2013

Şcolile şi instituţiile administrative vor fi închise sâmbătă la Teheran din cauza poluării

TEHERAN (MEDIAFAX) - Şcolile, universităţile şi instituţiile administrative vor fi închise, sâmbătă, în capitala iraniană, pentru a doua oară în decurs de o lună, din cauza nivelului ridicat de poluare, a declarat joi guvernatorul Teheranului, Morteza Tamadon, citat de AFP.
Serviciile de urgenţă din Teheran le-au recomandat locuitorilor să evite deplasările care nu sunt necesare, a anunţat la rândul său agenţia Isna.
Tamadon a afirmat că o comisie privind poluarea a luat această decizie din cauza persistenţei poluării în ultimele trei zile, a anunţat la rândul său, agenţia Mehr.
"Închiderea nu este o soluţie, dar este cea mai bună decizie, având în vedere nivelul ridicat al indicatorilor de poluare", a declarat el.
Tamadon a anunţat că toate activităţile sportive vor fi, de asemenea, suspendate până la începutul săptămânii viitoare.
Doar serviciile medicale şi de urgenţă vor continua să funcţioneze, a declarat el.
O măsură similară a fost luată la 3 decembrie la Teheran, iar ministrul Sănătăţii, Marzieh Vahid Dastjerdi, a invitat cetăţenii să părăsească oraşul.
Joi, vicepreşedintele pentru protecţia Mediului Mohammad Javad Mohammadizadeh a anunţat la televiziunea de stat că în capitală vor fi aplicate restricţii privind circulaţia automobilelor.
Teheranul este unul dintre oraşele cele mai poluate din lume, din cauza situării sale geografice, la 1.500 de metri altitudine, într-o chiuvetă înconjurată de munţi, şi a circulaţiei automobilelor, tot mai numeroase în această capitală cu opt milioane de locuitori.
Maşinile iraniene consumă în medie mai mult decât în alte ţări, cu o calitate a benzinei în general inferioară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu