vineri, 4 ianuarie 2013

Liderul Hezbollah afirmă că Siria este ameninţată cu divizarea

Beirut, 3 ian /Agerpres/ - Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, un susţinător fervent al regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a apreciat joi că Siria este ameninţată cu divizarea, într-un discurs transmis în direct de Al-Manar, postul de televiziune al mişcării şiite libaneze.

'Poziţia noastră fundamentală este refuzul oricărei forme de divizare sau al oricărui apel la divizare sau la fărâmiţarea oricărei ţări arabe sau musulmane şi chemăm la apărarea unităţii fiecăruia din aceste state /.../ Din Yemen şi Irak până în Siria, această ţară nu a fost niciodată ameninţată', a insistat liderul puternicei mişcări şiite libaneze.

Secretarul general al Hezbollah şi-a afirmat constant susţinerea faţă de preşedintele Siriei, în timp ce insurgenţii sirieni acuză regimul că transferă arme chimice în apropierea frontierelor ţării arabe, vecină cu Libanul şi fostă putere tutelară în Ţara Cedrilor /1976-2005/.

Din martie 2011, Siria se confruntă cu o amplă mişcare de protest, care a degenerat într-un sângeros conflict armat putere-opoziţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu