sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Scandalul sexual din Columbia: Trei militari sancţionaţi


Washington, 12 ian /Agerpres/ - Trei militari au fost sancţionaţi, pe lângă cei 10 care au fost pedepsiţi în vară, din cauza implicării lor în scandalul sexual în paralel cu summitul Americilor ce a avut loc în aprilie la Cartagena (Columbia), a anunţat armata vineri, citată de AFP.

Cei trei sergenţi ai US Army au fost declaraţi vinovaţi de încălcarea Codului militar pentru că au întreţinut 'legături' cu prostituate. Doi dintre ei s-au făcut vinovaţi de 'acte indecente', iar al treilea a fost pedepsit pentru adulter, interzis de legea militară.

Cei trei bărbaţi au primit scrisori de avertisment şi li s-a reţinut din soldă, fără să fie degradaţi.

Alţi 10 militari au fost pedepsiţi sau mustraţi în vară pentru implicarea lor în acest scandal. Doi membri ai Navy aşteaptă să fie deferiţi Curţii Marţiale.

Toţi aceşti bărbaţi au fost acuzaţi că au frecventat prostituate la Cartagena, în Columbia, împreună cu membri ai Secret Service în timp ce pregăteau dispozitivul de protecţie a preşedintelui Barack Obama pentru vizita acestuia la summitul Americilor.

Nouă agenţi ai Secret Service, responsabili cu protecţia lui Barack Obama, şi ei implicaţi, au fost concediaţi, au demisionat ori s-au pensionat după scandalul izbucnit la 13 aprilie.

Barack Obama i-a calificat drept 'cretini' că au apelat la serviciile prostituatelor. Ulterior, Secret Service a anunţat că a înăsprit regulamentul care li se aplică agenţilor aflaţi în afara ţării, în special cu privire la frecventarea străinilor şi consumul de alcool.

Pe de altă parte, un raport al Pentagonului a stabilit că militarii, chiar dacă au încălcat regulamentul armatei frecventând prostituate, nu au pus în pericol securitatea naţională.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu