joi, 17 ianuarie 2013

Peste 100 de persoane, între care femei şi copii, ucise de forţele pro-Assad în oraşul Homs

Damasc, 17 ian /Agerpres/ - Mai mult de 100 de persoane, între care femei şi copii, au fost ucise marţi de forţele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad la Homs, a informat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), relatează Reuters.

OSDH, cu sediul în Marea Britanie, a afirmat că 106 persoane au ars în casele lor şi alte persoane au fost fie împuşcate, fie înjunghiate, în momentul în care forţele pro-Assad au intrat în districtul Basatin al-Hasawiya, din Homs.

Reuters nu a putut confirma informaţiile din cauza restricţiilor impuse mass-media în Siria.

'Observatorul are numele a 14 membri ai unei familii, inclusiv trei copii, şi informaţii privind alte familii ucise, între care una cu 32 de membri', a afirmat Rami Abdelrahman, directorul OSDH.

'Aceste incidente trebuie investigate de Organizaţia Naţiunilor Unite', a afirmat Abdelrahman, care oferă informaţii despre atrocităţile comise de ambele părţi în conflictul vechi de 22 de luni din Siria.

Conflictul din Siria a început ca o mişcare de protest paşnică în martie 2011 şi s-a transformat într-un război civil care a costat până în prezent viaţa a peste 60.000 de oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu