luni, 7 ianuarie 2013

Iran/Teheran: Poluarea a ucis 4.460 de persoane într-un an

Teheran, 6 ian /Agerpres/ - Poluarea a ucis 4.460 de persoane la Teheran în cursul ultimului an iranian (martie 2011-martie 2012), a declarat Hassan Aghajani, consilier al ministrului sănătăţii, citat duminică de presa iraniană, informează AFP.

Pentru a doua oară într-o lună, autorităţile au închis sâmbătă şcolile şi universităţile din cauza nivelului de poluare ridicat.

Potrivit directorului societăţii pentru controlul calităţii aerului, Youssef Rachidi, benzina produsă în Iran conţine 'între 2% şi 3%' elemente cancerigene, 'în timp ce nivelul acestora trebuie să se situeze sub 1%', a semnalat cotidianul Bahar.

Totodată, concentraţia de sulfuri din benzină este de peste trei ori mai mare decât cea prevăzută de normele internaţionale.

Iranul produce peste 60 de milioane de litri de benzină, ceea ce corespunde aproape consumului său. Responsabilii din cadrul Ministerului Petrolului au promis să amelioreze calitatea benzinei pentru a corespunde nivelurilor euro 4 şi euro 5, utilizate în ţările europene. Pentru moment, o mare parte din benzina produsă are calitatea euro 2.

Teheranul este unul dintre cele mai poluate oraşe din lume, din cauza poziţiei sale geografice şi a circulaţiei tot mai intense a automobilelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu