vineri, 11 ianuarie 2013

Croaţia: Explozii misterioase provoacă panică în capitala Zagreb

Zagreb, 11 ian /Agerpres/ - O serie de explozii a zguduit partea de vest a oraşului Zagreb în noaptea de joi spre vineri, informează presa croată. Un bărbat a fost rănit, dar viaţa lui este în afara oricărui pericol. Exploziile au provocat panică printre locuitorii capitalei croate.

Site-ul Index informează că zona incidentului este blocată de poliţişti înarmaţi cu arme automate care verifică toate maşinile. Locuitorii acestei părţi ai oraşului susţin că au auzit cel puţin trei explozii care s-au produs la puţin timp după miezul nopţii.

Potrivit directorului poliţiei, explozia de noaptea trecută a fost identică cu cea din 9 ianuarie care a avut loc în apropiere gării feroviare Podsused soldată cu daune materiale semnificative. Poliţia nu a reuşit să identifice autorul exploziei, iar motivele lui rămân un mister. Directorul inspectoratului de poliţie din Zagreb, Goran Burušić, a exclus însă vineri ipoteza unor atentate teroriste.

Expertul în domeniul securităţii Mate Laušić este convins că exploziile din ultimele două zile au legătură între ele. În opinia lui, nu sunt excluse alte noi explozii. 'Există o regulă: 'Spuneţi-mi motivul, eu vă spun cine este autorul'. De această dată însă motivul nu este clar', a declarat Laušić. El nu a exclus posibilitatea ca exploziile să fi fost provocate de o persoană cu probleme psihice care imită activitatea teroriştilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu