sâmbătă, 8 decembrie 2012

UNHCR: Peste 63.000 de sirieni refugiaţi în Irak


Geneva, 8 dec /Agerpres/ - Peste 63.000 de sirieni care au fugit de violenţele din ţară s-au refugiat în Irak, majoritatea în regiunea autonomă Kurdistan, a anunţat sâmbătă Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), relatează AFP.

La 5 decembrie, UNHCR avea înregistraţi 63.496 de refugiaţi sirieni în Irak, precizează Înaltul Comisariat într-un comunicat.

Agenţia precizează că regiunea autonomă Kurdistan din nordul Irakului adăposteşte 54.550 dintre aceştia, în timp ce alţi 8.852 se află în provincia Al-Anbar /vest/.

Violenţele din Siria au făcut peste 42.000 de morţi, majoritatea civili, de la începutul mişcării de contestare a regimului preşedintelui Bashar al-Assad acum mai mult de 20 de luni, potrivit celui mai recent bilanţ al Observatorului sirian pentru drepturile omului. Violenţele au împins câteva sute de mii de sirieni să se refugieze în ţările vecine.

ONU estimează la 460.000 numărul de refugiaţi din ţările vecine şi Africa de Nord, precum şi alţi 20.000 în Europa.

Comunitatea internaţională este profund divizată privind conflictul din Siria, Moscova şi Beijingul blocând orice rezoluţie care condamnă regimul de la Damasc în cadrul Consiliului de Securitate al ONU.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu