sâmbătă, 8 decembrie 2012

Siria: Bombardamentele s-au reluat la Damasc


Damasc, 8 dec /Agerpres/ - Cartierele din sudul capitalei siriene erau bombardate sâmbătă dimineaţă de forţele regimului Bashar al-Assad, după ce, în cursul nopţii, au avut loc lupte în provincia Damasc, a semnalat o organizaţie neguvernamentală, transmite AFP.

'Înfruntări între forţele regimului şi combatanţii rebeli au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în oraşul Yabroud, în timp ce se lansau obuze asupra acestui oraş', la 7 kilometri sud de Damasc, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului, organizaţie neguvernamentală cu sediul în Marea Britanie şi care se sprijină pe o amplă reţea de militanţi şi de surse medicale civile şi militare.

În zori, bombardamentele s-au reluat asupra cartierelor din sudul capitalei, au informat Comitetele locale de coordonare, care au semnalat ciocniri în cartierul Qadam (sud).

Presa oficială siriană a semnalat, la rândul său, că armata continua să-i 'urmărească pe teroriştii din Frontul al-Nosra, legaţi de reţeaua Al-Qaida, ucigând zeci dintre ei şi distrugându-le adăposturile', în mai multe regiuni din Siria.

Vineri, 72 de persoane - 34 de combatanţi rebeli, 22 de civili şi 16 membri ai forţelor regimului - au fost ucise în violenţele înregistrate pe teritoriul Siriei, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului. De la declanşarea crizei în martie 2011, au fost ucise 42.000 de persoane, în majoritate civili, potrivit Observatorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu