marți, 11 decembrie 2012

Siria: SUA vor înscrie Frontul Al-Nosra pe lista organizaţiilor teroriste

Washington, 11 dec /Agerpres/ - Statele Unite ale Americii vor anunţa în curând înscrierea pe lista organizaţiilor teroriste a Frontului Al-Nosra, o grupare islamistă care luptă în Siria şi care este acuzată de apartenenţă la Al-Qaida, informează un document oficial publicat luni seara la Washington.

Într-o notificare internă datată 20 noiembrie şi semnată de secretarul de stat Hillary Clinton, postată luni seara pe un site al Registrului federal al guvernului american /echivalent al Monitorului Oficial/ şi care urmează să fie publicată marţi, Frontul Al-Nosra /Jabhat Al-Nosra/ este considerată o 'organizaţie teroristă străină', citează AFP.

Potrivit unei proceduri americane, averile organizaţiilor înscrise pe respectiva listă, inclusiv ale Frontului Al-Nosra, vor fi îngheţate în SUIA şi niciun cetăţean american nu va avea dreptul să efectueze schimburi cu aceste grupări.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Victoria Nuland, a indicat luni că administraţia americană se va pronunţa în legătură cu Frontul Al-Nosra, care conform Washingtonului este o emanaţie a Al-Qaida în Irak şi care acţionează în Siria.

Combatanţi rebeli, în special membri ai Frontului Al-Nosra, au preluat luni controlul asupra bazei militare Şeicul Suleiman, în nordul Siriei.

Necunoscută înaintea revoltei declanşate în martie 2011 în Siria, Al-Nosra refuză orice dialog cu ziariştii sau cu cetăţeni sirieni. Organizaţia a revendicat majoritatea atentatelor sinucigaşe comise în Siria în ultimele 21 de luni, în special la Alep, Damasc şi Deir Ezzor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu