marți, 4 decembrie 2012

Rebelii sirieni au doborât un avion de luptă al armatei în apropiere de Damasc

BEIRUT (MEDIAFAX) - Luptătorii rebeli sirieni au doborât lui un avion de luptă în provincia Damasc, au declarat militanţii, citaţi de AFP.
"Armata siriană liberă (ASL) a doborât un avion de luptă între Doumeir şi Rahiybeh care bombarda oraşele şi localităţile din Ghouta orientală", au declarat Comitetele locale de coordonare (LCC), o reţea de militanţi aflată pe teren.
Informaţia a fost confirmată de un militant, Omar Chaker, contactat telefonic de AFP. "Rebelii au doborât un MiG în apropiere de Doumeir şi sunt în căutarea pilotului", a afirmat acesta.
Observatorul sirian al Drepturilor Omului (OSDO), care se bazează pe o reţea de militanţi şi medici din întreaga Sirie, a raportat informaţii conform cărora un aparat al armatei regimului a fost doborât în apropiere de Doumeir, la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Damasc.
De la sfârşitul lunii iulie, regimul sirian se bazează pe forţa sa aeriană în reprimarea rebelilor. Raiduri aeriene au fost realizate asupra regiunii Ghouta orientală în încercarea de a scoate rebelii din adăposturile lor de la periferia Damascului.
Însă rebelii au utilizat două rachete sol-aer pentru a doborî săptămâna trecută două aparate în 24 de ore în nordul ţării.
Împrejurimile Damascului sunt încă teatrul confruntărilor, regimul lansând joi o operaţiune militară pentru a recuceri o zonă de opt kilometri din jurul capitalei pe care vrea să o păstreze cu orice preţ pentru a fi în poziţia de a negocia o ieşire din conflict, conform experţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu