luni, 3 decembrie 2012

Germania îşi retrage ataşatul militar de la Minsk

Berlin, 3 dec /Agerpres/ - Berlinul a decis să închidă biroul ataşatului său militar din cadrul ambasadei germane de la Minsk din cauza 'situaţiei politice actuale din Belarus', a declarat duminică, pentru AFP, un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării.

'Situaţia politică actuală din Belarus nu permite continuarea activităţii ataşatului militar german la Minsk. Prin urmare, ministrul Apărării a decis, în strânsă colaborare cu ministrul Afacerilor Externe, să-i retragă de la Minsk pe ataşatul militar şi colaboratorii acestuia', a spus purtătorul de cuvânt.

El a confirmat astfel un articol din săptămânalul german Der Spiegel care urmează să apară luni şi care precizează că guvernul german reacţionează astfel la atacurile asupra societăţii civile din această ţară.

Belarus este supus unui regim de sancţiuni din partea Occidentului din cauza represiunilor asupra opoziţiei, care s-au accentuat de la alegerile prezidenţiale din decembrie 2010, câştigate de Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere de 18 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu