luni, 3 decembrie 2012

Riadul doreşte să cumpere sute de blindate din Germania (mass-media)

Berlin, 3 dec /Agerpres/ - Arabia Saudită ar dori să cumpere din Germania câteva sute de blindate de tip Boxer, informează săptămânalul german Der Spiegel în ediţia ce urmează să apară luni, preluat de AFP.

Guvernul federal încă nu a luat o decizie dacă va da undă verde acestei comenzi în valoare de mai multe miliarde de euro, adaugă revista amintită.

Într-o declaraţie acordată agenţiei germane de presă dpa, purtătorul de cuvânt al cabinetului de la Berlin a refuzat să comenteze această informaţie.

În 2011, Arabia Saudită şi-a manifestat interesul pentru blindatele germane, intenţionând să cumpere 200 de tancuri Leopard 2, potrivit presei germane, fără ca informaţia să fie confirmată de partea germană.

Informaţiile în cauză au declanşat o polemică dusă de opoziţie, dar şi de unii membri ai partidului conservator condus de cancelarul Angela Merkel, care consideră că ar fi vorba de o încălcare a politicii tradiţionale a Germaniei. Berlinul nu vinde armament greu dictaturilor, şi mai puţin ţărilor de la Golful Persic, o zonă deja instabilă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu