joi, 10 ianuarie 2013

Uciderea unor activiste kurde la Paris: Posibilă reglare de conturi în PKK (Ankara)

Ankara, 10 ian /Agerpres/ - Uciderea a trei activiste kurde la Paris pare a fi o 'reglare de conturi' în interiorul Partidului Muncitorilor din Kurdistan /PKK, separatist, scos în afara legii de către Ankara/, a indicat joi un reprezentant al partidului de guvernământ în Turcia, citat de AFP.

'Ştim că există disensiuni şi derapaje în cadrul PKK. Poate fi vorba de o reglare de conturi', a indicat Hüseyin Celik, vicepreşedinte al Partidului Justiţiei şi Dezvoltării /AKP, provenit din mişcarea islamistă/.

Aceste crime ar putea fi legate de recentul dialog angajat de serviciile secrete turce, mandatate de premierul Recep Tayyip Erdogan, cu liderul PKK, Abdullah Ocalan, aflat într-o închisoare turcă, în vederea dezarmării rebelilor kurzi.

Ankara trebuie să dea dovadă de vigilenţă, deoarece există elemente care pot încerca să saboteze acest proces, a avertizat vicepreşedintele AKP.

Declanşat în 1984, conflictul kurd a costat viaţa a peste 45.000 de persoane.

Trei femei kurde au fost găsite moarte în noaptea de miercuri de joi, toate împuşcate în cap, în sediul Institutului kurd din estul Parisului, au indicat surse concordante.

Una din victime, Fidan Dogan /32 ani/, era preşedintă a Centrului de informare kurd şi reprezenta în Franţa Congresul naţional din Kurdistan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu