miercuri, 9 ianuarie 2013

SUA nu exclud posibilitatea de a-şi retrage complet trupele din Afganistan în anul 2014

Washington, 8 ian /Agerpres/- Adminstraţia americană nu exclude posibilitatea de a-şi retrage complet trupele din Afganistan în anul 2014, când se va încheia misiunea NATO în această ţară, a anunţat marţi Casa Albă, cu trei zile înaintea vizitei preşedintelui afgan, Hamid Karzai, relatează agenţiile Reuters şi Associated Press.

'Este o opţiune pe care am putea să o luăm în considerare', a afirmat în faţa presei consilierul pentru securitate naţională Ben Rhodes, după ce a fost întrebat dacă administraţia de la Washington are în vedere o 'opţiune zero' în analiza cu privire la numărul de soldaţi americani ce ar urma să rămână în Afganistan după terminarea misiunii NATO.

El a subliniat că o decizie în acest sens va fi luată în lunile următoare şi a mai spus că obiectivul Administraţiei americane nu este de a avea trupe în Afganistan, ci de a combate terorismul.

Anterior, oficiali americani au afirmat că armata SUA ar urma să menţină în Afganistan după anul 2014 între 3.000 şi 9.000 de soldaţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu