marți, 8 ianuarie 2013

Sancţiuni şi contravenţii pentru nerespectarea normelor rutiere

În perioada 4-7 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni cu aparatele de supraveghere video pe raza întregului judeţ, în urma cărora au fost aplicate 290 de sancţiuni contravenţionale şi constatate 6 infracţiuni.

Cele mai multe sancţiuni au fost pentru nerespectarea vitezei legale, numărul acestora ridicându-se la 198. Şapte conducători auto au rămas fără permisele de conducere pentru că au fost depistaţi conducând autovehicule fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
Un conducător auto a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce conducea cu 117 km/h în localitate, deşi limita legală este de 50 km/h. Bărbatului i-a fost reţinut permisul de conducere şi a fost sancţionat contravenţional.
Oamenii legii au întocmit şi 5 dosare de cercetare penală pentru încălcarea normelor rutiere. Trei dintre infracţiuni reprezintă conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, una pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat şi una pentru părăsirea locului accidentului.
Astfel de acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare pe raza întregului judeţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu