miercuri, 2 ianuarie 2013

Pakistan: Atentat cu bombă soldat cu doi morţi şi zeci de răniţi în oraşul Karachi


Islamabad, 1 ian /Agerpres/ - Un atentat cu bombă comis marţi într-o zonă aglomerată din portul pakistanez Karachi s-a soldat cu doi morţi şi 50 de răniţi, a anunţat poliţia pakistaneză, citată de Reuters şi AFP.

Două persoane rănite în atac se află în stare critică, a afirmat Imran Shaukat, purtător de cuvânt al poliţiei locale. Bomba ar fi fost plasată pe un scuter, potrivit primelor informaţii date publicităţii după atac.

Deocamdată nu se cunoaşte pe cine a vizat acest atentat comis în cartierul Aisha Manzil din Karachi, deşi în zonă avea loc un miting comun al Mişcării Muttahida Qaumi (MQM), principalul partid din Karachi, şi al Tehreek-e-Minhajul Quran (TMQ), mişcare condusă de liderul religios Tahir ul-Qadri.

''În prezent facem investigaţii pentru a afla dacă bomba a fost activată de la distanţă sau a avut un ceas'', a subliniat Imran Shaukat.

La finalul săptămânii trecute, explozia unei bombe într-un autobuz din Karachi a cauzat moartea a cinci persoane şi rănirea altor 30, adaugă sursele citate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu