vineri, 11 ianuarie 2013

Oficiali IGPR: Existau informaţii că mai multe persoane urmau să amplaseze un dispozitiv exploziv

Bucureşti, 11 ian /Agerpres, BMTF/ - Poliţiştii au obţinut informaţii în urmă cu aproximativ o săptămână în legătură cu faptul că mai multe persoane au intenţia de suprimare a vieţii unei persoane din Piatra Neamţ, membru al unei grupări infracţionale, prin amplasarea unui dispozitiv exploziv la autoturismul acestuia, au declarat, vineri, pentru AGERPRES, oficiali ai Poliţiei Române.
Imediat ce au intrat în posesia acestor informaţii, poliţiştii au anunţat Parchetul, respectiv DIICOT, pentru a demara o anchetă. Aşa s-a descoperit faptul că este vorba despre trei persoane care ulterior au şi fost prinse în flagrant în timp ce amplasau dispozitivul exploziv sub maşina unei persoane din municipiul Piatra Neamţ, precizează sursele citate.
Vineri, poliţişti de la BCCO Bacău şi SCCO Neamţ, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Neamţ, au depistat în flagrant delict trei dintre suspecţi, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă - omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism.

Din primele verificări a rezultat că dispozitivul conţinea aproximativ un kilogram de substanţă explozivă, probabil C4, echivalentul a 5,5 kg de TNT.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu