vineri, 18 ianuarie 2013

Nou val de atentate în Irak: cel puţin 12 morţi şi 64 de răniţi


Bagdad, 18 ian /BMTF/ - Cel puţin 12 persoane au fost ucise şi 64 rănite joi, în Irak, într-un nou val de atentate, au anunţat surse medicale şi de securitate, după ce miercuri 42 de persoane şi-au pierdut viaţa în mai multe atacuri, informează AFP, preluată de Agerpres.

Atacul cel mai sângeros s-a produs la Doujail, la 60 km nord de Bagdad. Două vehicule-capcană au explodat aproape simultan, fiind ucise şapte persoane. Alte cinci persoane au murit într-un atentat comis la Hilla, 100 km sud de Bagdad.

La aproximativ 10 kilometri de oraşul sfânt şiit Kerbala, situat la sud de Bagdad, o bombă magnetică montată pe un automobil a rănit 17 persoane, între care opt pelerini şiiţi veniţi probabil din Pakistan, potrivit unui ofiţer de poliţie.

Această nouă serie de violenţe survine la o zi de la o serie de atentate sângeroase produse în Irak şi soldate cu 42 de morţi şi 245 de răniţi. Numai în oraşul Kirkuk, unde are loc o dispută între guvernul irakian şi regiunea autonomă Kurdistan, au fost înregistraţi 26 de morţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu